top of page
3.png
Scope_zakelijk.png

Rietveld blokwoning

Erasmuslaan 5

Utrecht

198m2

Totaal ontwerp vanuit casco. Totale projectinrichting, vloeren, wanden, interieurbouw & meubilering

JULI NOTARIS

Huurder

Oplevering Maart '24

Een Harmonie van Historie en Moderniteit: 

Het Interieurontwerp door Maison Libre voor Juli Notarissen

 

In de dynamische wereld van interieurontwerp is het cruciaal om een balans te vinden tussen historische waarde en moderne functionaliteit. Maison Libre Interior heeft dit meesterlijk bereikt in hun recente project voor Juli Notarissen, gevestigd in een Rietveld woning in Utrecht, nabij het iconische Rietveld Schröderhuis.

 

Een Eerbetoon aan Rietveld 

Gerrit Rietveld, een van de meest invloedrijke architecten van de twintigste eeuw, is wereldwijd bekend om zijn baanbrekende ontwerpen die de grenzen van architectuur en kunst verleggen. Het Rietveld Schröderhuis, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, is een monument van zijn innovatieve stijl. Maison Libre heeft met hun ontwerp een respectvolle knipoog gegeven naar de tijdloze esthetiek van Rietveld, waarbij de essentie van zijn visie intact blijft terwijl ze tegelijkertijd moderne elementen introduceren.

 

De Opdrachtgever: Juli Notarissen 

Juli Notarissen is een vooruitstrevend notariskantoor dat bekend staat om zijn professionele en persoonlijke aanpak. Voor hun kantoor in Utrecht wilden ze een ruimte die niet alleen functioneel was, maar ook een bron van inspiratie en rust voor hun medewerkers en cliënten. Ze kozen Maison Libre vanwege hun reputatie in het creëren van verfijnde en doordachte interieurs.

 

Het Ontwerp: Een Samensmelting van Oud en Nieuw 

Het ontwerp is uitgevoerd door de bekwame handen van de Meesters van Trecht. Het team heeft ervoor gezorgd dat elke keuze, van materialen tot kleurenpalet, zorgvuldig werd overwogen om naadloos aan te sluiten bij de oorspronkelijke architectuur van de woning.

 

Respect voor Architecturale Integriteit

Een van de grootste uitdagingen bij het ontwerpen van een historisch pand is het behouden van de architecturale integriteit. Maison Libre heeft dit aangepakt door gebruik te maken van natuurlijke materialen en kleuren die harmonieus samengaan met de originele kenmerken van de woning. De ruimte is ingericht met meubels en kunstwerken die subtiel verwijzen naar de stijl van Rietveld, zonder de functionaliteit te compromitteren.

 

Moderne Comfort en Technologie 

Ondanks de historische setting, is het kantoor volledig uitgerust met moderne voorzieningen die essentieel zijn voor een hedendaagse werkplek. Slimme indelingen zorgen voor efficiënte werkruimtes, terwijl zorgvuldig geplaatste verlichting en ergonomische meubels bijdragen aan een comfortabele en productieve omgeving.

 

Een Inspirerende Werkplek 

Het eindresultaat is een kantoor dat zowel een eerbetoon is aan het rijke architecturale erfgoed van Utrecht als een voorbeeld van hedendaags design. Het is een ruimte waar geschiedenis en moderniteit elkaar ontmoeten, en waar de medewerkers van Juli Notarissen dagelijks geïnspireerd kunnen werken.

 

Conclusie 

Het interieurontwerp van Maison Libre voor Juli Notarissen is een prachtig voorbeeld van hoe historisch respect en moderne eisen in perfecte harmonie kunnen samenwerken. Het project, gelegen nabij het legendarische Rietveld Schröderhuis, weerspiegelt de toewijding van alle betrokken partijen om een ruimte te creëren die zowel eerbiedwaardig als toekomstgericht is. Dankzij de expertise van Maison Libre en de Meesters van Trecht, is dit kantoor niet alleen een plek om te werken, maar ook een plek om te bewonderen.

 

Bezoek de websites van Juli Notarissen](https://www.julinotaris.nl) en [Meesters van Trecht](https://meestersvantrecht.nl) voor meer informatie over hun indrukwekkende projecten en diensten. Voor degenen die meer willen weten over het historische context, is het Rietveld Schröderhuis een absolute aanrader, met uitgebreide informatie beschikbaar op [Wikipedia](https://nl.wikipedia.org/wiki/Gerrit_Rietveld). Inrichting via Bigbrands: https://bigbrands.nl/

 

Fotografie: Sonja Velda

Naast ons werk in Utrecht, zijn wij ook werkzaam in Amsterdam, Naarden, Almere, Amersfoort, Haarlem and Hilversum. Ontdek onze ontwerp mogelijkheden en werkmethode. Neem gerust contact met ons op wanneer je meer wil weten over de mogelijkheden.

bottom of page