top of page
02 Maison Libra _edited.png
Scope_Lobby.png

Midden op de prestigieuze Zuidas vind je 2Amsterdam: een uniek kantorencomplex, voorheen bekend als het ‘Twin Tower’-gebouw. Beide torens zijn volledig herontwikkeld op basis van BREAAM, wereldwijd de leidende methode voor het beoordelen van de duurzaamheid van projecten in de gebouwde omgeving. Op de 3e verdieping hebben wij samen met 2Amsterdam, 1530 Real Estate en About Projects in opdracht van Commerz Real een kantoorconcept neergezet 

 

We werken in Nederland steeds meer thuis. De trend is dat bedrijven kleinere kantoren zoeken met flexibele samenwerkplekken om zo kosten te besparen maar het teamgevoel te behouden. De vraag naar flinke etages van 1500 m2 is minder groot dan naar turn-key units van 300 tot 400 m2. Units met dezelfde faciliteiten voor de huurder als rendement voor de verhuurder en gebouweigenaar.

 

Testfit

Een leuke puzzel om op te lossen. Samen met Commerz Real (pandeigenaar en investeringsfonds), 1530 Real Estate (makelaar in commercieel vastgoed) en About Projects (aannemer) gingen we voor 2Amsterdam aan de slag. We bepaalden het aantal vierkante meters per unit. Evenals de benodigde facilitaire voorzieningen. Vanzelfsprekend bedacht vanuit het perspectief van de primaire doelgroep: advocaten, hedgefonds en traders die hun eerste stappen op de Zuidas willen gaan zetten.

Shared Space

Ieder z'n eigen unit met een algemene ruimte als "communitie" locatie voorzien van alle faciliteiten. 3 luxe vergaderruimte, een mooie ontvangstruimte, een keuken voorzien van alle voorzieningen en meerdere fijne plekken waar je even terug kan trekken. De ruimte straalt warmte en exclusivieteit uit waar je graag komt. Naast het nodige interieur maatwerk hebben wij in samenwerking met Big Brands een prachtige invulling gegeven aan het meubilair en verlichting.

 

Brandidentity

Het resultaat mag er zijn. Alle units zijn opgebouwd uit hoogwaardige, duurzame materialen en zorgen voor een eigentijds luxe uitstraling. De open ruimtes zijn flexibel in te delen en hebben informele werkplekken en overlegruimtes, evenals privé overlegruimtes (te boeken via een app). De eigen units zijn afgesloten van andere units, en hebben ruimte voor het uitdragen van de merkidentiteit. Ook bij het creeren van deze unit hebben wij het ontwerp voor onze rekening mogen nemen.

 

Terwijl wij samen met About Projects en BigBrands de plannen realiseerde, ging 1530 Real Estate aan de slag met het aantrekken van huurders. Het nieuwe concept bleek zo aan te slaan, dat nog twee verdiepingen van 2Amsterdam op dezelfde manier gerealiseerd gaan worden.

Naast Amsterdam, zijn wij ook werkzaam in Naarden, Almere, Amersfoort, Utrecht, Haarlem en Hilversum. Bekijk onze ontwerpmogelijkheden en werkwijze. Neem vooral contact​ met ons op om te bekijken wat wij voor u kunnen betekenen.

bottom of page